Skip to main content

Ziekenhuizen

Een volwaardige MES voor de sterilisatieprocessen van de instrumenten

Gebaseerd op Creonis' standaard MES-framework, ontwikkelde Creonis samen met BesCo BVBA een beheersysteem (SteMaTo ) voor de sterilisatie van instrumenten in ziekenhuizen. Dezelfde principes van traceerbaarheid en procesopvolging uit een industriële MES zijn immers ook hier van toepassing.

Tracering van de instrumenten

In de CSA (Centrale Sterilisatie Afdeling) worden alle instrumenten nodig in de operatiekamer gereinigd, ingepakt en gesteriliseerd. Het systeem volgt de individueel gemarkeerde instrumenten zowel gedurende de reiniging en sterilisatie als van en naar de operatiezalen.

Integratie en interfacing

De planning van de operatiezalen wordt in real time in het systeem opgenomen. Hierdoor weet de CSA welke instrumenten er nodig zijn en met welke prioriteit. De beschikbaarheid van de juiste instrumenten op het juiste moment is hiermee gegarandeerd.

Daarnaast zijn er interfaces met diverse apparatuur (wasmachines, scanners, weegschalen, sterilisatoren, ...). Een instrumentenset die niet het juiste sterilisatieprofiel heeft (temperatuur en tijd) zal geen groen licht krijgen voor gebruik in een operatiezaal.

Beheer

Een managementmodule tenslotte geeft inzicht in doorlooptijden en kostenstructuur.

(Afbeeldingen: Besco BVBA)

Creonis

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+32 16 229 814

Persilstraat 51 G 7
3020 Herent
België

Over Creonis

Ontstaan als een spin-out van een internationale brouwerijgroep in 2006, bedient Creonis vandaag klanten in de voedings- en drankenindustrie, de farmaceutische sector en de ziekenhuissector. Onze missie is om onze gebruikers, door onze combinatie van software- én bedrijfskennis, vlot inzicht te geven in hun operationele procesindicatoren.