Waarom MES/MOM?

Uw noden: inzicht, inzicht en nog eens inzicht

Efficiëntie in uw bedrijfsvoering en bij elke productiebeslissing is cruciaal. Daarvoor hebt u op elk moment inzicht nodig over elke stap in het productieproces: van idee tot afgewerkt product. Waar kan het beter, sneller, efficiënter, veiliger?

Onze oplossing: doelgerichte kennis

Wij geven u inzicht om uw bedrijf van een gezonde toekomst te verzekeren. Elke stap in uw productieproces brengen wij in kaart en volgen wij gedetailleerd op, in real time. Zo heeft u 24/7 de juist informatie voor de juiste beslissing of actie.

Onze oplossing: onze eigen MES/MOM-software. Een toepassing die concurrentieel voordeel gaf aan grote bedrijven, is nu ook beschikbaar voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Hoe betaalt een MES-systeem zijn investering terug?

Beschikbaarheid van accurate productiegegevens

De meest recente gegevens van de productie zijn overal en onmiddellijk beschikbaar. Dit maakt een optimale productiecontrole mogelijk omdat er snel en juist gereageerd kan worden bij afwijkingen.

Correct voorraadbeheer

Correcte informatie over beschikbare voorraden vermijdt:

  • foute planning indien product of verpakking niet beschikbaar blijkt
  • verkeerde leveringen
  • tijdverlies door herhaalde voorraadcontroles
  • vervallen producten in voorraad of verstuurd naar klanten
  • klantenontevredenheid

Traceerbaarheid

Vooral bij een recall is het belangrijk om een gerichte communicatie te doen naar de klanten. Hoe nauwkeuriger de batch met het probleem getraceerd kan worden, hoe kleiner de recall zal kunnen zijn. Daarnaast kan een gebrekkige recall leiden tot zware imagoschade.

Technicus bij een MES MOM software datascherm

Creonis

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+32 16 229 814

Persilstraat 51 G 7
3020 Herent
België

Over Creonis

Ontstaan als een spin-out van een internationale brouwerijgroep in 2006, bedient Creonis vandaag klanten in de voedings- en drankenindustrie, de farmaceutische sector en de ziekenhuissector. Onze missie is om onze gebruikers, door onze combinatie van software- én bedrijfskennis, vlot inzicht te geven in hun operationele procesindicatoren.